keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pitkävartiset nyörisukat

Taannoin mainitsin työn alla olevan paritkin pitkävartiset sukat. No, ne toiset on nyt valmistuneet. Hiukan erilaiset kuin normaalisti. Alunperin taisin bongata nää *UltSukan* blogista ja ihastuin oitis. Jostain sieltä sitten löytyi linkki ohjeeseen, joka löytyi *Nemiran* blogista. Mulla vaan on ongelmana noi paksut pohkeet, niin jouduin sitten tekemään väliin useita lyhennettyjä kerroksia.

"Mustan kissan paksut pohkeet"

Kaiken kukkuraksi mun matemaattiset taitoni on olemattomat, ja yritin pelata varman päälle. Sukista tuli aivan liian isot, hankkii valua pidemmän päälle alas. 130 silmukkaa oli liikaa, kun alkuperäisessä ohjeessa oli 100 s. Ehkä n. 110 s. olisi riittänyt. Lisäksi levitin hiukan liikaa sekä ylhäältä että alhaalta. Pitäisköhän näihin laittaa vielä joku stayup-nauha, niin pysyy paremmin ylhäällä, tai laittaisko sukkanauhat? ;) Tosin toi valuminen kyllä taitaa johtua mun jalan mallista. Mutta seuraavissa sukissa tiedänkin sitten mitä teen. Nää olis varmaan ihanat koko jalan mittaisenakin, eli ihan reiden ylös asti.

Kasaamista vaille valmiit

Reunaan virkkasin vielä "nyörikujan".


Hätäpäissäni virkkasin ensin mustalla ketjusilmukkannauhat.

Myöhemmin tein pinkit kierrenauhat.


Tämmöset nää ny sitte o. Ihanallämpöset. ♥

6 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Harmi, että tuli liian suuret. Ei mikään kuminauhaviritys varteen auttaisi? Terkut Ossilasta, M-L!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka päivä ne jalassa on nyt ollut, nostelen sitten vaan niitä takaisin ylös kun valahtavat :) Kumppari on käynyt mielessä, mutta laiskuuttani en vielä ole saanut aikaiseksi. Se on tää jalan malli semmonen, että kaikki pitkävartiset valahtaa, jos nyt ylipäätään saan jotain mahtumaan näihin ketaroihin. Kiitos terkuista ja samanmoisia Ossilaan!

   Poista
 2. Onpa veikeät! Nyt munkin tekee mieli pitkiä sukkia :D
  Auttaisko valumiseen se, että kokeilis varren sisäpuolelle sitä jarruestetahnaa, mitä yleensä kai käytetään sukkien pohjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ookkin? Siitä vaan kutomaan, pitkät lämmittää mukavasti sääriä. Ja jos tekee riittävän pitkät niin reisiäkin ;D
   Mä luulen, että sulla on sellaiset normijalat, että et tarvi niitä levityksiä ts. lyhennettyjä kerroksia toisessa reunassa. Mä levitin vähän liikaa, mutta koitappa tehdä napakat, niin en usko että sulla valuu. Jarruestetahna vois auttaa, mistähän sitä saa? Mä luultavasti laitan sinne jonkun kumpparin, kunhan saan aikaiseksi - luultavasti sitten kun ne on jo puhkikuluneet ;)

   Poista