lauantai 23. tammikuuta 2016

Haarniskapipa

Männä syksynä, vai oliko se loppukesää vielä, vierailin ystäväni luona Raumalla. Kaveri kierrätti mua pitkin Wanhaa Raumaa ja poikkeiltiin kaikennäköisissä liikkeissä. Jossain käsityöalan putiikissa bongasin aivan ihastuttavan pipan. Joo-o, tää seniori ihastui siihen hauskaan pipoon ja meinasi ostaa sen. Hinta kuitenkin hirvitti (tais olla yli 50€), kun oli tullut jo ostiskeltua kaikennäköistä. Kaveri sanoi, että piankos sää sen itte tempaiset. No netistä vaan mallia hakemaan, mutta tuolla otsikon nimellä haettuna ei tainnut tulla osumia. Jotenkin sitten löysin enkunkielisiltä sivuilta pipan oikean nimityksen eli suomeksi ritarin kypärä. Suomenkielistä ohjetta en kuitenkaan löytänyt, kuin lapsen koossa. Häh, eikai se vain lasten oikeus oo pukeutua hauskaan pipaan, eihän? Kai muutkin saa, saahan? No ei auttanut kuin etsiä jostakin lehdestä virkatun pipan ohje, joka sekin löytyi vain kiinteillä silmukoilla. Pah, minähän teen sen kokonaisilla pylväillä. Kyllä senverran tahein tämän kanssa, että se +50€ on pikku summa sen rinnalla. En ehkä ihan heti alkaisi toista tekemään. No nyt on jo pahin helpannut, että ehkä sittenkin...joskus.

Oikeelta ja vasemmalta.

Edessä "silmikko"

Harjakset on tehty solmupuulla.

Hehkee linnanneito ;)

Siinä se nyt sitten on harjoineen kaikkineen.

"Silmikko" on irroitettavissa ja sen voi kääntää alas kasvojen eteen kovalla pakkasella.
Harjaksia pohdein pitkään tärkkäisinkö ne tai käyttäisinkö kovettavassa liimaseoksessa. En kuitenkaan tehnyt kumpaakaan, sillä minusta se on parempi noin, että ne putoaa sivulle.

Joo ja sitten siihen kehtaako tää päässä kulkea missään. Aluks en kehdannut, sitten laitoin sen jonnekkin koiranpissitysmetsälenkille, sitten kotinurkkien koiranpissityslenkille ja nyt jo kehtaan kulkea 2,5 km:n matkan äitimuorin luokse muuttolaatikoita pakkaamaan. Ei ainakaan vielä ole kukaan päin naamaa nauranut, paitsi minä itte - peilistä :)

PS. Joku enkkuu taitava voi hyötyä tästä linkistä: http://www.ravelry.com/patterns/library/mens-knight-helmet-hat

Ja täältä löytyy maksullinen versio, jos joku haluaa:
http://www.ravelry.com/patterns/library/knight-helmet-moveable-visor-face-mask-8-sizes---newborn-to-large-adult

2 kommenttia:

 1. Huikean hauska malli. Rohkenen kuitenkin epäillä, ettei siinä huikeaa tuntipalkkaa voi itselleen laskea, jotta pääsis siihen viiteenkymppiin. Itse tehty on kuitenkin aina itse tehty ja minä menisin nokka ylpeenä kohti taivasta tuo pipo päässäni. Jos mä lähtisin noin valtavaan virkkausurakkaan, niin itselläni toi pinkki olisi tietysti vihree:) Malli on kuitenkin tosi hieno. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on ihana, oli ihan pakko saada tuollainen pipo, kun sen siellä Raumalla näin. Niitä oli siellä eri väriyhdistelmissä, ei kuitenkaan tuota musta-pinkkiä. Jostain kumman syystä mulle valikoitui tuo väriyhdistelmä, pinkki nyt vaan on vieläkin niin in. Ja tietenkin sulla olis vihree, tottakai :)
   Enpä taas tullut laskeneeksi montako tuntia tuota tein, mutta jos myisin ja kaikista tunneista laskuttaisin, niin ei kukaan ostaisi ;) Heh, mä voisin kuvitella kulkevani nokka pystyssä ja kompuroivani johonkin oksankarahkaan tiellä, että se siitä ylpeydestä... ;DDD

   Poista