tiistai 10. heinäkuuta 2012

Korutarvikkeita

Esitelläänpäs nyt vähän korutarvikkeitani:

Tämän ostin hiljattain Raision Biltemasta, kun käytiin isännän kanssa siellä. Tää on siis ihan tavallinen työmiehen tarvikeboksi pikkulokerikkoineen ja ajattelin tään sopivan just mun harrastuksiini. Boksissa on kätevästi kantokahva, että tarvittaessa sen saa mukaankin.

Lisäks sen voi asettaa näppärästi kyljelleen, siinä oli jopa reiät sitä varten, että sen voi asentaa vaikka seinään. Tää asento on kuitenkin noille helmille ja varsinkin ihan pienille korutarvikeosille parempi. Laatikoissa oli ehkä hivenen klappia kannen välissä, ja huomasin, että korutarvikelaatikosta valui pienimmät osat vääriin lokeroihin. Niinpä laitoin sen tarvikelaatikon kannen väliin pahvista leikatun palan niin, ettei osat pääse putoilemaan ainakaan kovin helposti.

Ylimmässä laatikossa on helmiä.

Toisessa laatikossa korutarvikkeita.

Kolmannessa helmiä, siemenhelmiä, metallilankaa yms.

Alin laatikko onkin sitten vielä melko tyhjä. Muutamia helmiä on toki sielläkin.

Tää ja seuraava eivät puolestaan kuulu tuohon boxiin. Nää on ekat ostamani helmet ja tarvitsin niille lokerikon. Niinpä suunnaksi Honkkarin kalastajannurkka. Sieltähän näitä viehelokerikkoja löytyi.

Tää on ostettu tällaisenaan, täynnä siemenhelmiä.

8 kommenttia:

  1. Riittäähän tuossa vähän askartelua:) Aika hyvä keksintö tuollainen monitoimilaatikko. Sitten kun tulee sadeilma, niin voit aloitella ihan mitä vain. Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, askartelua vähäksi aikaa ;) No mä katselin niitä erilaisia laatikoita siellä Biltemassa ja tää tuntui sopivalta mulle. Tarkoitus oli, että olisin saanut myös työkalut sinne mahtumaan, mut eihän ne sovi, kun ne lokerot on senverran pieniä. Pituussuunnassa pystyy ottamaan väliseiniä pois, muttei leveydessä, jossa myös olisi ollut tarvetta väliseinän poistolle. No niille on oma laatikkonsa, samoin kuin useimmille metallilangoillekin. Noi puolalla olevat langat toki mahtui tuonne. Satoi tai paistoi, inspiraation iskiessä nämä kaivetaan esiin, muut työt odottakoot ;)

      Poista
  2. Onpas hei kerrassaan hyvä idea toi boxi, kiitos vinkistä! Mä tartteisin kans jonkun tollasen. Mulla on nyt kaikki helmitarvikkeet sellasissa Ikeasta ostetuissa lasten muovirasioissa, jotka on todella epäkäytännölliset, kun niissä ei ole tollaisia pikkulokeroita.

    PS. Täällä helmivaihe vaan jatkuu ja jatkuu.. :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan! Sitten vaan Bilteemaan ostoksille ;) Noi pikkulokerot on kyllä tosi kätsyjä. Kun helmivaihe iski päälle oli heti selvää, että tarttee lokerikon. Toi Honkkarin kalastaja-lokerikko olikin sitten ekana hankintalistalla.
      PS. Sama täällä ;D

      Poista
  3. Tosi kätsä!

    Täytyy avautua - kävin eilen Tikkurilan Villihelmessä. Teen todella hyvälle ystävälleni 50-vuotislahjaksi pitsihuivia ja siitä pitää tulla jotain erikoista. Eli helmiä reunapitsiin!

    En ostanut mitään: liike on pieni, siellä oli paljon ihmisiä, palvelua ei ollenkaan ja mikä pahinta, helmiä ei ollut merkitty siten että olisin saanut mitä halusin. Eli 6/0 siemenhelmiä (minä-näistä-mitään-tiedä mutta ilmeisesti toimisivat...). Täytyy tyytyä nettikauppaan vaikka menin paikan päälle nimenomaan siksi, että helmet sopisivat luonnonvalkoiseen lankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kätsä on. Koskakohan vaan mahtaa jäädä "pieneksi"? ;)

      Vau, ystäväsi saa kyllä varmana upean ja yksilöllisen lahjan, onnea vaan hänelle!
      Harmitus, kun noin kävi ja tuli hukkareissu. Toivottavasti löydät jostain työhön sopivia helmiä. Mä joudun täällä tyytymään Tiimarin ja Sinooperin valikoimiin. Tosin nykyään olen löytänyt Pick'n'Paystäkin helmiä. Se on ihan tavallinen tavaratalo (Porissa ja Raumalla), valikoimissa taitaa olla juurikin mm. Sinooperin helmiä.
      Mut mäkin tunnustan, että vaikken kauheasti harrasta nettiostelua, niin tulipa tilattua Helmikauppa.comista pläjäys. Siellä on nyt 20% alennus ja yli 40 €:n ostokset saa postikuluitta. Toimittavat nyt kuitenkin vasta lomien jälkeen, eli 16.7. pitäisi sieltä lähteä toimitukset taas käyntiin. Katsotaan sitten mitä sieltä tulee.

      Poista
  4. Mulla on kaikenmoisia lokerikkoja askartelutarvikkeita varten. Mutta nyt kun hurahdin lomalla vielä tekemään koruja, ihmettelen mihin oikein saan kaikki uudet ja vanhat materiaalit taas mahtumaan...
    Täytyy laittaa jarrut päälle, ettei helmikokoelma ihan heti räjähdä käsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on askartelutarvikkeet (siis kortti-) pahvilaatikossa ja komerossa ja ja kirjahyllyn laatikossa ja vaikka missä.

      Haa, sullekin iskenyt helmikuume ;) Sitä on näköjään liikkeellä. Nyt sitten vaan lokerikkoja ostamaan, että helmet mahtuu pirttiin. Mäkin yritän välillä jarruttaa, mut sit kun näkee jotain kivannäköistä...huoh!

      Poista