sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Luminian siskokset ym

Ennen joulua sain taas tilaustyön, joululahjoiksi pitäisi ehtiä  tehdä pari kaulakorua lempitekniikallani. Rouva oli nähnyt äitini vastaavan vihreänä ja tahtoi antaa parille sukulaiselleen samanlaiset valkoisena. Olenkohan tuon äitini korun joskus näyttänyt täällä, en muista, mutta pistetään nyt se tähän alkuun:


Ja sitten nämä tilaustyöt. Ensin valmistui ylempi, luonnonvalkoinen, jossa keskushelminä läpinäkyviä kimaltelevia särmikkäitä helmiä:



Ja sitten pieni korjaus: Yläpuolen koru ei lähtenyt tilaajan matkaan, vaan muuten samanlainen, mutta siinä oli keskushelminä samanlaisia helmiä kuin alapuolen vitivalkoisessakin, mutta tietysti lunnonvalkoisena. Olin valitettavasti unohtanut kuvata sen, mutta ei siinä isompaa eroa ole tuohon vitivalkoiseen.

Seuraavana valmistui vitivalkoinen, jossa keskushelminä on perinteisempiä helmiäishelmiä. Molemmissa on varmuudeksi pieni jatkopala siltä varalta ettei pituus olekkaan riittävä:



Ja kun vauhtiin pääsin, niin tekaisinpa vielä mustapohjaisenkin, punaisilla keskushelmillä ja reunan pienillä metallikukkasilla:


Keskushelmet on hieman pienempiä, 4 mm, kun yleensä ne on 6 mm:ä

6 kommenttia:

  1. Tuo valkoinen ja vihreä ovat minun suosikkini. Aivan mielettömän hienoja. Onhan tuo hieno tuo punamustakin, mutta nuo kaksi ylempää voittavat, siis minun mielestäni. Jollekin tuo punamusta on ihan ykkönen. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!
      Valkoinen on mulle jotenkin vaikea väri, olisin mielelläni laittanut keskushelmiksi jotain muuta väriä. Nyt tuntui niin "värittömältä" tehdä niitä, vaikkakin tuo malli helppasi, kun tykkään tehdä tuolla tekniikalla näitä koruja. Kyllä mä aika paljon eri väreistä tykkään, mutta omani on ykkönen ;) Muistatkos, tästä mallista mulla on se mustapohjainen pinkeillä keskushelmillä: http://pidipompidi.blogspot.fi/2012/09/korukurssin-satoa.html
      Onneks meillä on kaikilla oma makumme, niin väreissä kuin malleissakin.
      Kiitos terkuista, samanmoisia Ossilaan!

      Poista
  2. Hyvin näkee näissä, kuinka paljon väri vaikuttaa. Jotenkin näyttävät ihan eri malleiltakin, kun väri vaihtuu. Oot sinä taas pikkuhelmen tyttöineen ja poikineen tähän punonut. Huh heijakkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sama malli, eri väri kaikissa. Heh, menihän noihin - muutama helmi ;)

      Poista