keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vihreitä kaulakoruja

Esittelyvuorossa vihreitä kaulakoruja:

Koru nro 1.




Koru nro 2.



 Tää toinen koru olikin vähän vaikeampi kategorioida värinsä puolesta, kun nuo pikkuhelmet on enempi ehkä vihreänsävyisiä (kuva kyllä vääristää väriä) kuin turkooseja. Isot helmet puolestaan valkoisia ja vaaleansinisiä. Meinasin aluksi laittaa tään turkooseihin, mutta tänne päätyi :)

Koru nro 3.



Tässä korussa on käytetty pelkästään kälyltä saamiani helmiä. Koru on lyhyt ja kevyt.

2 kommenttia:

  1. Kauniita ovat kaikki vaikka minun silmä ei tuota "turkoosia" mielläkään "vihreäksi". Eilen tuli muuten tosi mielenkiintoinen Prisma-dokumentti, miten ihminen "näkee" värit. Siinä kuvattiin muunmuassa yhtä heimoa Itä-Afrikassa ja heidän kielessään oli viisi värejä kuvaavaa sanaa. Esimerkiksi vaaleat värit, tummat värit. Sitten siinä tehtiin tulkin avulla koetta heidän värienerottelukyvystään ja tulos oli mielenkiintoinen. Vihreän eri sävyn he erottivat nopeammin kuin Eurooppalaiset, mutta selkeä siis AIVAN selkeä sininen ei erottunut kuviona. Kysymys oli: mikä on erivärinen kuvio? Siis värien näkeminen perustuu osittain ainakin oppimiseen. Ja heillä sama sana saattoi tarkoittaa useampaa väriä. Jännää. No meni ihan ohi, mutta liittyi niin paljon väreihin. Korut ovat joka tapauksessa jälleen kerran kauniita! M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Juu, tuossa kuvassa se kyllä taitaa enemmän näyttää turkoosilta, mutta nuo pikkuhelmet on kyllä tosiaan mielestäni enempi vihreitä. Itse asiassa turkoosihan pitäis olla sinivihreä, joten sama kai se kumpaan sen oon kategoroinut, kun molempia värejä löytyy, sinistä ja vihreää ;) Olispa voinut olla mielenkiintoista katsoa tuo dokumentti. Meillä on äidin kanssa aina kinaa väreistä ja kumpikin nimittää toista värisokeaksi ;) Nykyään taitaa olla niin paljon uusia värejä, ettei jokaisen nimestä perässä pysy. Vähemmästäkin värimäärästä menee sekaisin.

      Poista