lauantai 20. huhtikuuta 2013

Helmiä massasta osa 1

Pitkästä aikaa innostuin taannoin tekemään massahelmiä. Kahtena peräkkäisenä päivänä niitä väkersin ja toisena päivänä kovetin ne uunissa. Tässä ekat jo helmikoruksi asti ehtineet, kaulakoru ja korvikset. Näitä "kiviä" jäi vielä, eli tiedossa on toinenkin samantapainen koru.









8 kommenttia:

  1. Heino korusetti. Tuohon kaulakoruun sopii tajuttoman hyvin tuo pienten ja suurten helmien vaihtelu. Ja väri on upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Arvaappa, kuule, kun kokeilin ensin laittaa kaikki nuo isot massahelmet ja vain yhden pienen väliin, painoi vähän turhan paljon. Nuo pikku- ja putkihelmet kevittää mukavasti korua, niin painoltaan kuin tyyliltäänkin. Väri oli minunkin mielestäni upea. Itse asiassa kolmesta eri väristä syntyi kuudella eri värisysteemillä tehtyjä "kiviä".

      Poista
  2. Kauniita ovat. Siis mitä tuollainen massa ikein on? Vaatii uunikovetuksen ja painaa paljon, vai tarkoititko tuossa kommentissasi Maille, että näyttivät raskailta? Kauniit ovat, ainakin tuossa muodossaan, M-L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hiukan jo selitinkin noista massoista tuolla pari postatusta sitten "kukkahelmet massasta" -kohdassa, siis siellä kommenttiboksissa vastauksissani.

      No se on just tuollaista askartelumassaa, mistä voi tehdä mm. koruja. Polymer clay kun pistät googleen kuvahaulla niin löytyy varmasti englanniksi kaikkea vinkkiä, mitä siitä voi tehdä. Tai ihan suomeks koruja massasta tai askartelumassa tms. Kyllä löytyy ihan käytännön ohjeitakin suomeksi, kun pistää vielä hakusanan perään 'ohje'. Joskus on vaan kiva tehdä helmiä ihan itse, ja paljon näitä ihmiset tekeekin.

      Uunikovetuksen vaatii, ei tuu kestäviä niistä ilmakuivatteisista massoista, en tiedä voiko niitä siihen käyttöön edes tehdä. Kyllä tuollaiset isot helmet painaa ihan oikeasti jonkin verran, että jos olisin ne kaikki 'kivet' laittanut yhteen koruun, voisi alkaa tuntua raskaalta niskassa. Mutta noin ne on just sopivat, eikä paina liikaa. Pienempiä massahelmiä voi sitten käyttää enemmän yhteen koruun. Toisaalta kyllä ne näyttivät myös raskaalta, vai sanoisko tunkkaiselta, kun niitä oli liian paljona ;)

      Poista
  3. Komppaan Maita - aivan mahtavan hienoja helmiä! Toivottavasti mullekin tulee joskus vielä massahelmivaihe. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Hih, mä taidan puhaltaa sulle sinne massahelmivaiheen päälle, PUUH! ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Massahelmiä on aina välillä kiva tehdä, mutta vaatii omanlaisensa inspiraation.

      Poista