sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Korukoplan siemenhelmihaaste

Olen jo jonkin aikaa seurannut *Korukoplan* haasteita ja mielenkiinnolla käynyt kurkkimassa valmiita haastetöitä. Pari kertaa olen ajatellut itsekin osallistuvani, mutta aiemmin on aina pupu mennyt pöksyyn. Tällä kertaa, kun kyseessä oli, voisiko sanoa, intohimoni eli *siemenhelmityöt*, oli ihan pakko minunkin tähän sitten osallistua. *Täältä* muuten löydät vähän helmitietoutta, jos kiinnostaa. Ja ei, en todellakaan ole mikään ammattitaitoinen tekijä näissä asioissa. En osaa mitään hienoja upeita siemenhelmitöitä, kuten esim. *täällä*. Mutta tykkään kuitenkin tehdä sellaisia suht-perus-siemenhelmitöitä. Nytpä sitten innostuinkin haasteen myötä tekemään useammankin työn, joita tässä sitten esittelen, jokainen voi valita oman suosikkinsa. Postatus tulee ajastuksena, olen menossa muutaman päivän päästä taas leikkaukseen, enkä ole varma ehdinkö ennen sitä muiden haasteeseen osallistuneiden blogeihin kurkkimaan. Jos en ehdi, yritän sitten joskus leikkauksen jälkeen, kuntoni mukaan. Toivottavasti pysyn terveenä, jotta saisin senkin sitten pois päiväjärjestyksestä. Mutta niihin koruihin (muista klikata kuvia, niin saat ne isommiksi):

Koru 1



Löysin korun mallin netistä vain kuvana, josta piirsin itselleni mallin (tulostin kun on alkanut reistailla). Parin päivän päästä löysin kaupasta erään helmilehden, jossa tuo samainen malli sitten oli :) Olin oikeastaan juuri ehtinyt saamaan tämän valmiiksi, kun huomasin Korukoplan haasteen ja ajattelinkin jättää tämän varakoruksi, jos en saisikaan mitään aikaiseksi. Korussa on käytetty Tila- ja Twinhelmiä, jotka ainakin helmikauppacomin sivuilla lasketaan siemenhelmiksi. Ketjun avulla korun saa helposti laitettua ranteeseen. No helmihimo sitten vaan jatkui...

Koru 2






Sitten alkoikin varsinaisen haastekorun teko. Jo mietintä, millaisen korun tekisin, aiheutti päänvaivaa, ja selailin korulehdistä eri vaihtoehtojen välillä. Niin, siis minulla ei ole yhtään suunnittelutaitoa, joten pakko sitten mennä muiden ohjeiden mukaan ;) Helmet ja värit toki sattavat muuttua matkalla ohjeesta koruksi. Niin tässäkin. Alkuperäisessä ohjeessahan oli vaaleanpunainen ja mintunvihreä, kuten joku ehkä saattaakin tuosta yhdestä kuvasta havaita. Pohjaksi tein valkoisista siemenhelmistä verkon, johon sitten "kudoin" mustia biconeja ja oransseja foliosisus-siemenhelmiä. Täähän ei välttämättä päällepäin edes näytä siemenhelmistä tehdyltä noiden biconejen takia, vasta alapuolelle kurkatessa sen huomaa. Kuten ekasta kuvasta huomatte, on valaiseva suurennuslasi tarpeen, sekin vaan saisi olla vähän isompi. Ja se helmihimo jatkui edelleen...

Koru 3


Tähän väliin olikin sitten pakko tehdä suosikkimallillani yksi koru. Ei voinut mitään ;)  Näitä oon tehnyt monasti aiemminkin, mm. *täällä*, *täällä* ja *täällä* on kuvia, tuo viimeinenkin on samalla kaavalla, vaikka näyttää vähän erilaiselta. Eikä tässä vielä kaikki, sormet syhys vieläkin....

Koru 4







Tämän mallin olin kerran aiemminkin tehnyt *ruskeana*, tykkäsin mallista, ja kun löytyi sopivasti kaikenlaisia punaisia helmiä niin laulu oli valmis. Ja samoin koru ;) Tuossa yhdessä kuvassa näette, millainen se Twin helmi oikein on. Se on kookkaimmasta kohdastaan 5 mm:n mittainen, eli ei noin suuri kuin tuossa kuvassa näyttäisi. Eikä tässäkään vielä kaikki...

Koru 5


Sitten tuli suru-uutinen, joka pysäytti hetkeksi aikaa. Surutyönä tein tämän korun, jonka luultavasti laitoin eilisiin hautajaisiin. Onpas jotenkin hullua kirjoittaa asiasta, joka kirjoittaessa ei vielä ole tapahtunut, mutta julkaistessa jo on. Helmet eivät ole täysin mustia, vaikka kuvasta niin voisi päätellä. Twinejen värisävy on 'monikirjava musta'.


Pistän tähän loppuun vielä kuvan noista kaikista kolmesta, myös se aiemmin tehty ruskea. Mikä noista on mielestäsi paras väri? Entä koko postatuksen kaunein, vai miellyttikö mikään? ;)

Tää oli kiva ja innostava haaste, vaikkakin nää mun tekeleet on tämmösiä räpellyksiä. Olis hienoa kun osais, jaksais ja viitseis alottaa tuollaisen suuritöisen työn, jonne tuolla alussa mulla olikin linkki. Mutta toistaiseksi mulle saa riittää nää pienet suhtyksinkertaiset tekeleet. Nyt mulla varmaan tulee taas tauko postatuksiin, kun ei ole valmiina kuin yksi esittelemätön koru (mitäs menin pistämään kaikki tänne ;) ) Sen ehkä yritän vielä saada ajastetuksi ennen leikkaukseen menoa.

Ja vielä: Käy ihmeessä kurkkimassa muidenkin haasteeseen osallistuvien sivut, löydät heidät siis tuolta *Korukoplan* sivujen kautta.

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

34 kommenttia:

  1. Onpa somia koruja. Sulla on suurennuslasi! Eipä varmaan noin pieniä helmiä oikein muuten näkisikään.

    Mä muuten ensin luin, että Karhukopla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Juu suurennuslasi on, mutta usein sitä tulee käytettyä vain valona. Monasti otan nää monitehot pois nokalta ja lykkään simmut lähes helmiin kiinni, näkee kumminkin kokonaisuuden paremmin. Suurennuslasilla tulee helpommin virheitä, kun näkee vain pienen osan työstä kerrallaan..
      Tsih, Karhukopla ;D

      Poista
  2. Korukoplan haastetöitä selatessa löysin blogiisi. Samantien selasin pitkän matkan taaksepäin ja ihastuin kuviisi ja tyyliisi. Mitä haastekoruun tai koruihin tulee, lievän kateuden vallassa katson kuinka joku on noin tuottelias ja saa aikaan pienistä helmistä noin upeita koruja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit :)
      Oih, erittäin paljon kiitoksia kehuista. <3 Käväsin pikaseen tutustumassa sun blogiis, ja kyllä sun säläkaapistas löytyi kaikkea ihanuuksia, että älä yhtään kadehdi. Yhden korun aikaansaamiseen menee pari-kolme päivää, vaikka periaatteessa useimmat sais päivässäkin valmiiks. Mä vaan en pysty kerrallaan tekemään pitkiä aikoja, välillä on lepuutettava sekä silmiä että käsiä. Lisäsin sut tuonne oikean puolen linkkilistaani.

      Poista
  3. Voi hyvänen aika mikä määrä siemenhelmiä! Voin vain kuvitella niihin laitetun tuntimäärän. Ite en sais tehtyä niistä mitään, kun ovat niin pikkiriikkisiä. Tuo kolmoskoru on miun ehdoton suosikki, tykkään tosi paljon.

    Toivottavasti leikkaus meni/menee hyvin. Lämmin osanotto myös. Itselle toiset korut ovat olleet samalla tavalla surutöitä, joten ymmärrän tekemisen meiningin oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tuossa muutama olla ;)
      Kyllä niihin tietysti aikaa meni, vaikkakaan ei sentän sitä kuutta viikkoa, joka oli aikaa korun tekemiseen annettu. Noi siemenhelmet vaatii varmaan semmoista "hurahtamista", ei niitä viitsisi tehdä, jollei tykkää. Tykkään itekin kovasti tuosta kolmosmallista, mun väri on vaan se pinkki.

      Kiitos toivotuksista ja osanotosta, lämmittää kovasti mieltä <3

      Poista
  4. Oletpa ollut ahkera! Muutaman helmen olet saanut pujottaa... :) minusta tuo musta on kaunein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ajassa (1,5 kk) olis pitänyt syntyä isompikin kasa näitä ;) No, onhan siihen jokunen mennyt, en oo laskenut ;D Kiitos, tarkoittanet tuota koru nro 5:tä? Ite tykkään kaikista noista, niissä kun kuitenkin tuota tekemisaikaa menee, niin tuntuu joka koru aika rakkaalta.

      Poista
    2. Juu, tuota nro 5:ta tarkoitin! :) Ja hei, kiitos kommentistasi minun arvontakoru-postaukseen, lisäsin siihen blogitekstiin vielä toisenkin tavan osallistua tuohon minun arvontaan! :) Osallistuminen onnistuu myös nettikaupan yhteydenottolmakkeen http://jadeit.fi/ota_yhteytta kautta! Valitse sieltä otsikoksi Adventtiarvonta :)

      Poista
    3. Ok! :)
      Kiva kun annoit toisenkin mahdollisuuden, ehdein jo osallistua sitä kautta :)

      Poista
  5. Apua, ihania! tuo eka sininen on mun silmääni upein:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kun muuten tekee tavallisista siemenhelmistä, on välillä kiva tehdä noista kaksireikäisistä Tila- ja Twinhelmistä jotain. Ja hyvin onnistui ilman varsinaista ohjettakin, kun oli hyvä kuva käsillä.

      Poista
  6. Onpas taas kerran UPEITA koruja!! Olet kyllä todella taitava ja näppäräsorminen. En voi kuin ihailla, WAU!!

    Tsemppiä leikkaukseen ja siitä toipumiseen ja Ellille suukkoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, Annamari! Öh, mä taidan ihan punastua noista kehuista :)

      Kiitos tsemppauksesta, jännittää taas ihan hirveästi, mutta jos samanlailla menee kuin viimeksikin, niin hyvin menee. Toivottavasti tähystys piisaa, ettei revitä apposelleen. Kävinkin sitten heti muiskauttamassa Ellille ne suukkoset ;) Teidän tytsyille samanlaisia, onko Pepissä tapahtunut mitään edistystä?

      Poista
  7. Olet tosiaan ollut tuottelias! Upeita ovat kaikki, mutta koru 3 nousee ehkä suosikikseni värityksensä takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuottelias ;) Kiitos paljon kehuista. Kolmoskoru on näistä ehkä kaikkein helpoin tehdä, sillä voi kyllä olla merkitystä, että olen tällä kaavalla niitä tehnyt useammankin. Joku tosin on saattanut unohtua kuvatakin ennen luovutusta.

      Poista
  8. Härregyyd mikä määrä koruja! Mulla oli vaikeuksia tehdä pikkuiset korut siemenhelmistä, tää homma taas sopii sulle. Tosi näppärä oot sormistasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onhan tuossa muutama ;) Mutta sun puolustukseksi on sanottava, että sulla oli kyllä kädet täynnä muuta puuhaa. Kiva on sitten uudessa köökissä joulua vietellä. Siks toiseks sun korusi oli myös upea ja kivasti jouluinen, vaikka olikin pikkuiset :) Tykkään kyllä näistä siemenhelmitöistä, vaikkakaan näppäryydestä en tiedä. Helmiä löytyi kyllä kiva kasa lattialta aina kun olin jotain tehnyt ;)

      Poista
  9. No jo on ihanat korut. Upeat. T:) Koralli.

    VastaaPoista
  10. Voi mahotonta!
    Vai räpellyksiä....
    Kaunein on sinisillä helmillä koristeltu kaulakoru ja upeita muutkin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;)
      No on nää räpellyksiä, kun vertaa tuohon sivuston koruihin, johon mulla oli tuo linkki tuossa ihan ekassa kappaleessa, viimeisten tähtien (*-*) välissä.
      Kiitos kehuista, taidat sinäkin tarkoittaa tuota korua nro 3. Se on kyllä mun suosikkimallini :)

      Poista
  11. oletpa taitava - hienoja koruja kaikki !!! ja kiitokset neuvoista korukoplassa - ongelmani on vähän vaikeampi mutta toivotaan että ratkaisu löytyy …

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tosi harmi, ettei neuvoista ollut apua, mutta todellakin toivon, että saat ongelman ratkaistua. Sitä vaan ihmettelee, että miks tuollaista häiriköintiä esiintyy, ei oo ollenkaan kivaa. Harmittaa puolestasi.

      Poista
  12. WaU mitä tuotoksia! Ihailen näitä mahtavia siemenhelmikokonaisuuksia, mä en vaan saanut mitään noin kaunista aikaiseksi, koko ajan on langat solmussa ja helmet vinossa! Toinen toistaan mahtavampia luomuksia ovat nämä! Eihän näistä voi valita kauneinta, jokainen on kaunis omalla tavallaan ja sopivaan asuun yhdistettynä. Oma värini on kyllä ehkä nro 3 mutta mallina tuo nro 4 on tosi veikeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Olihan sulla tosi hieno työ, ei kaikkien tarvikkaan olla samanlaisia. Haastehan kuului, että mitenkä iso tai pieni työ vain. Mulla niitä nyt vaan kertyi useampi, kun oikein innostuin. Toi on kyllä tosi hyvin sanottu, että kaunis sopivaan asuun yhdistettynä, sitä juuri ajattelinkin. Noissa kahdessa valitsemassasi korussa on värimaailma sillä tavoin erilainen, että 3:ssa on kahta eriväriä, mustaa ja turkoosia/sinistä. 4:ssa puolestaan on lähinnä yhtä pääväriä, mutta useassa eri sävyssä. Mulla on varmaankin vielä sinisiä twinejä ja siemenhelmiä, niistä sais varmaan kans tuollaisen nro 4:n, mutta en tiedä olisko se sitten taas sitä värimaailmaa, mistä sinä pidät, kun mustan jättäisin kuitenkin siitä pois. Ne värit kun ei mielestäni tuossa 4:ssa oikein sovi yksiin. No varmaan jonain päivänä vielä sellaisen teenkin.

      Poista
  13. Uskomatonta, uskomatonta, uskomatonta!! Upeita kaikki, olet kyllä taitava ja älyttömän ahkera! Kiitos! Tykkään koru kolmosesta, samantyylisen oon itse tehnyt myös :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, Mags! Vallan häkellyn moisesta hehkutuksesta ;) Mä vaan aina joskus innostun näistä siemenhelmitöistä, vaikka toki toisinaan teen kyllä muunkinlaisia koruja. Koru kolmonen on myös minun suosikkimallini, taisi olla muuten ensimmäinen malli näitä siemenhelmitöitä, mitä olen tehnyt. Noi kaikki on silti vähän kuin omia lapsia, onhan niihin kuitenkin jonkin verran aikaa uponnut.

      Poista
  14. Wau. Kaikki ovat niin henoja, että toosi vaikea valita suosikkia. No kakkonen ja kolmonen, koska tykkään oranssista ja mustasta väreinä (missä ovat ne vihreät korut:)? ) Hihii, punainen saa erityismaininnan siitä, että se helmi suurennettuna muistuttaa ihan possun kärsää. Possujahan mulla on keräiltynä sellainen 30-40 kappaletta, minähän olen possufriikki. Kaikki korut ovat kertakaikkisen upeita. Toivottavasti leikkaus on pian jo ohitse. Terveisii Ossilasta, M-L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, M-L! Vaikeaa on munkin valita suosikkiani, kun yhtenä päivänä se on yksi, toisena toinen ;) Mitä eikö siellä ole vihreää? Hitsiläinen, mun täytyy joskus korjata asia. Kolmosen oon joskus tehnyt täysin vihreänä, mutta äitini "nöösi" sen heti ;) Mullekkin tuli töpselinokka eli possunkärsä tuosta helmestä mieleen. Ai niin, en kyllä muistanutkaan, että keräilet possuja, melkoisen määrän ootkin niitä kerännyt. Kiitos vielä korukehuista. Eiköhän se pian ole ohi.

      Poista
  15. Tällaista satsia harvoin näkee, kauniita kaikki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, piti oikein pantata tätä postatusta varten ;)
      Kiitos kehuista :)

      Poista
  16. no vau :) jotakin tämmöistä minäkin kuvittelin ehkä kokeilevani, mutta vielä jäi tulevaisuuteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Jaa-a, katsotaan mitä tulevisuus tuo tullessaan ;)

      Poista