sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Käsityömessuilla

Viikko sitten lauantaina olin ystäväni kanssa Seinäjoen käsityömessuilla. Niin juuri, sinä viikonloppuna kun täällä satoi liki neljä päivää putkeensa. Matkalla näimme pieniksi järviksi muuttuneita peltoja ja myöhemmin luin, että Seinäjoen seutuvilla oli melkoisia tulvia. Myöhemmin tulvi meilläkin.

En ole ikänä ollut millään käsityömessuilla ja oli mielenkiintoista päästä käymään siellä. Onneksi ei tarvinnut mennä yksin, vaan olin samanhenkisen kaverin mukana. Paljon oli kierreltävää ja katseltavaa ja kun viimein pääsimme viimeiseen väliin, olimme niin uupuneita, ettemme jaksaneet siihen enää kunnolla tutustua. Hetkeksi lepoa istumakatsomossa, ennenkuin lähdimme palailemaan takaisin kotiinpäin. Reissu oli mukava ja antoisa, kiitos vaan vielä kerran ystävälle, että pääsin mukaan, mikäli hän sattuu tätä lukeman. Ja sitten kuviin:

Yleiskuva messuista


Voi mahdoton, mitähän sitä nyt tuli ostettua?
No, helmiä, helmiä, helmiä!!!

Siemenhelmiä, putkia ja ovaaleja renkaita.

Helmien talon osastoltakin löytyi jotain tuttua ja jotain uutta ;)
 

Tässä kirjassa on yksi ainoa ohje, mutta monta eri mallia.
Siis erilaisia väriyhdistelmiä ja helmien kokoja. Pari oon jo ehtinyt tekemään.

Ohutta sukkalankaakin löytyi ja kotona vasta huomasin,
että kas, ne olivatkin Dropsin lankoja.

No arvatkaas vaan tarttuiko neonpinkki frillalanka kynsiini.
Ja kuten kuvasta näkyy tehtykin jo. Tosin vielä päättelyä vaille valmis.

Heijastinlankakin toimii salamalla kuvattuna.

Tarkoitus olisi kiinnittää tuota heijastinlankaa tähän frillahuiviin.
Onhan se sitten hienoa lenkkeillä Ellin kanssa pimeällä,
karseet lenkkivaatteet päällä ja kaunis frillahuivi kaulassa ;)

10 kommenttia:

  1. Messuilu on väsyttävää. Olen useampana vuotena käynyt Tampereen käsityömessuilla - tarkistan etukäteen ne ständit joille on pakko mennä (lankaa...) ja sen jälkeen teen satunnaisia iskuja mielenkiintoisille osastoille (heräteostoksia...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se aika uuvuttavaa kierrellä siellä hirmu ryysiksessä käytäviä päästä päähän. Mun tekis mieli sinne Tampereellekin, mut enpä taida päästä. Siellä on kuulemma kolme hallillista täynnä messuesittelijöitä, taitais kestää pari-kolme päivää kierrellä, kun yhtenä päivänä ei jaksa kaikkea.

      Mäkin kyllä kattelin vähän etukäteen netistä noita helmipaikkoja, joita siellä oli, mut kiersimme kuitenkin kaikki järjestyksessä. Tosi mukavaa oli.

      Poista
  2. Messut ovat varmaan aika "uuvuttavia", kun on niin paljon nähtävää ja niin vähän aikaa. Kaikkihan on saatava nähtyä muutaman tunnin aikaraamissa ja sitä nähtävää ihan varmasti riittää. Itse en ole käynyt käsityömessuilla. Jotenkin taitavat mennä ohitse ilmoitukset. Kyllä sellaisia varmaan täällä pääkaupunkiseudullakin on - ainakin joskus. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messut olivat mukavat, mutta kyllä siinä loppuvaiheessa vähän uupui. Sitkeästi silti kahlattiin loppuun asti, vaikka viimeinen käytävä meni vähän "ohi". Nähtävää oli kyllä paljon, millaistakohan sitten mahtaisi olla Tampereen vastaavilla messuilla. Ihan varmasti olisi vielä pahempi uupumus siellä kierrellessä. Nää oli mullekin ihan ekat messut, toivottavasti ei kuitenkaan viimeiset. Kädentaitomessut näyttäisi olevan 9. - 11.11.2012 Helsingin Messukeskuksessa.

      Poista
  3. Oih, varmaan oli mukavat messut ja paljon houkutuksia.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla oli mukavaa, vaikkakin kävely tosiaan hieman uuvuttikin. Siis varsinkin jalat oli melkoisen "valmiit", hyvä kun jaksoi vielä autolle kävellä. Houkutuksia oli paljon, ja kyllä niitä mukaankin tarttui, kuten kuvista näet ;)

      Poista
  4. VOi Rakas...mulla oli oma osasto tuolla messuilla...Vilukissi...ei voi olla totta...olimme saman katon alla ja emme tavanneet! En jaksa edes uskoa, ettemme tavanneet!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahus, mutta eihän sitä tiedä vaikka olisimmekin tavanneet. Kun sulla kerran oli osastokin, likipitäen kaikki osastot kierrettiin, viimeinen käytävä jäi hiukan vähemmälle kun oltiin niin uupuneita. ;)

      Poista
  5. Vilukissi ehti jo sekoittaa blogit, luulin, että Nettimartta oli ollut Seinäjoen käsityömessuilla ja se olitkin sinä, vielä tuntematon blogisti. Anteeksi, että kauhistuneena kirjoittelin kauhistumisestani, heh. Olisi kyllä toisaalta ollut kivaa tavata sinuakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään, kivahan se on kun rakkaaksi sanotaan. :) Täytyypä tutustua paremmin blogiisi, niin ei olla niin tuntemattomia ;) Senverran vilasin jo että murrekirjoituksia löytyy ja kiinnostuin. Ne on yleensä kivoja postatuksia. Sanoppa muuta, kiva olis ollut tavata. Kiva kun kävit ja jätit kommentin, vaikka "väärässä" blogissa vierailitkin. (Oon sut kuitenkin bongannut tuolta Nettimartan blogeista). Tervetuloa toistekin.

      Poista