perjantai 13. heinäkuuta 2012

Huivisolkia ja rintakoru

Innostuin päivällä kokeilemaan huivisoljen tekoa. Itse en juurikaan käytä sellaisia huiveja joissa tuota solkea käytetään. Mutta kivaa niiden tekeminen kuitenkin oli, ja aikaa vievää.

Punainen huivisolki.
Runko on taipuisaa alumiinia, päissä kukkahelmitertut, ympäri kiertää ohut punainen metallilanka. Neulan päissä spiraalit, kiinnitys ohuella hopeanvärisellä metallilangalla ja helmi keskellä.

Lähikuva kukkatertusta

Vihreä huivisolki
 Tehty samantyylisesti kuin tuo punainen, mutta runkoa kiertävään vihreään lankaan pujotin pieniä helmiä sinne tänne. Neulassa 3 helmeä.

Rintakoru
Kukka- ja kultaisia helmiä kukkakimpun muodossa hopeanvärisessä maljakossa.


Auennut pioni
Ja niinhän siinä kävi, että pionipenkistä täydessä loistossaan ei saa kunnon kuvaa. Kukat on niin suuret ja painavat, että ne nuokkuvat sinne tänne. Ja kaiken kukkuraksi viime päivinä on satanut sen verran, että loputkin kukat on laonneet. Juu, tiedän, että ne täytyisi tukea, mutta aina löytyy miljoona muuta hommaa, jotka vetää sen edelle.

4 kommenttia:

  1. Nämähän on oikeita taideteoksia. Mun pitää kanssa huomenna ottaa esille kaikki helmet ja alkaa suunnitella niistä jotain :)
    Hassua, mihin sitä vielä voi hurahtaa. Näpertelyjen maailma on ehtymätön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos. Vai että taideteoksia, no onhan mulla opus, mistä saa ideoita ja malleja.
      Ilman muuta kaivat helmet esille, nettikin on pullollaan malleja :)
      Niin, ajattele! Mä en oo ikänä ollut mikään kauhean koruhullu ja nyt sitten yhtäkkiä vanhemmiten hurahdin niiden tekemiseen. Eiks toi koruilu oo vähän niinkuin nuorempien hommaa ;) Nehän niitä tykkää pitääkin. Miks ihmeessä mä en löytänyt tätä nuorempana?

      Poista
    2. Askartelu, tuunaus, koruilu yms. on varmaan vasta nyt viime vuosina tullut ns. muotiin. Ja kaikki on tehty helpoksi niillekin, joilla peukalo ei ole ihan kohdallaan: kaupoissa on valmiita pusseja, joissa on juuri oikea määrä helmiä ja pätkä vaijeria yhtä rannekorua varten... Mutta joo, kirjoista ja netistä löytää varmaan kivoja ideoita, en ole vielä päässyt niin pitkälle :)

      Kun ostin kaupasta huomisen postaukseni korun ainekset, oli hauska suunnitella sitä jo samalla :) Aika erilainen siitä silti tuli ja puolet helmistä jäi seuraavaa korua varten.

      Poista
    3. Saattaapi olla niin, ilmankos. Mut siis en ollut aiemmin edes vilassut korublogien puolelle, jossei jossain "vahingossa" koruja näkynyt. Sit näin Tiimarin alelaarissa helmiä puoleen hintaan ja ajattelin pujotella itselleni pari korua. Nyt on kyllä koruja jo pujoteltu ja rautalankaa väännetty enempi kuin omiksi tarpeiksi. Jos mussa olis myyjän virkaa, niin olisin näitä jo johonkin myymässä. Sukulaisille oon muutaman myynyt ja jokunen on lahjoitettu.

      Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hei muuten, kirjastostakin varmaan löytyy helmikirjoja. Mun täytyiskin joskus esitellä täällä pari korukirjaa. Jaaha, huomenna on siis korupostatuspäivä, täytyykin tulla katsomaan onko sielläkin kauloja ;D))

      Poista