keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Bloginimen taustaa

Pieni poika oli innoissaan. Hän oli matkustanut vanhempineen ja isän veljen ja tämän tyttöystävän kanssa jo piiitkän matkan vuokratulla matkailuautolla. Vihdoin oltiin lapin maisemissa, pysähdyksissä tauolla. Pidipompidi, poika höpötti ja hyppelehti ympäriinsä, pidipompidi! Voiko innokkaampaa kaveria ollakaan, kuin pieni poika, joka oli joutunut istumaan puuduttavan ajomatkan autossa, ilman mitään ihmeempää ohjelmaa. Leluja tietysti oli mukana, mutta kuka niillä koko ajan jaksoi leikkiä. Pidipompidi, hippei, mä oon vapaa kuin taivaan lintu ;)

Niin, eli siis tämä blogin nimi juontaa juurensa n. parinkymmenen vuoden taakse, jolloin poikani oli vielä vaippaikäinen. Hän höpötti tuota pidipompidia sitten aina kun oli innoissaan.  Toinen, mitä hän pienenä höpötti, oli titutitu, ja samalla hän kiersi sormissaan joko omaa tai velipojan hiuksia. Kiertää muuten omia hiuksiaan vieläkin, jos joskus sattuu niin pitkäksi kasvamaan, että saa sormen ympärille. Titutitut ja pidipompidit on kuitenkin jääneet sanavarastosta ;) Jo aikaa sitten, kun tämä blogi oli vasta mietintämyssyn alla, pohdein sitä nimiasiaa. Mietein, että nimi voisi olla sellainen, ettei kenelläkään olisi vastaavaa. En kuitenkaan nimen suhteen mitään hakuja tehnyt, eli en tiedä vaikka jossain olisi joku samanniminen blogi, mutta epäilen.


En löytänytkään pidipompidi-kuvaa, tässä sansijaan titutitu-kuva ;)

Niin, valaiskaahan mua joku tuosta Liity lukijaksi näppäimestä. Siis mikä tarkoitus sillä on? Jos luen jonkun blogia, niin luen, miksi pitäisi liittyä lukijaksi kun jo lukee. Ääsh, ei ymmärrä, eikä osaa selittää. Mitä tapahtuu, jos klikkaan itseni jonkun lukijaksi? Ja mistä sen nappulan saa käyttöön? Jos vaikka joku haluaisi blogini lukijaksi alkaa. (onko sellaisiakin?)

Ja toinen avunpyyntö: kun kommentoin jonkun blogissa, niin sitten nimeäni klikkaamalla pääsee profiiliini, josta toki sitten pääsee blogiin. Miten saan sen niin, että nimeäni klikkaamalla pääsee suoraan tähän blogiin?


Muoks. Ellin blogi avattu, se löytyy täältä: http://umpilampi.blogspot.fi/

2 kommenttia:

  1. Olipa hauska ja suorastaan liikuttava tarina uuden blogisi nimestä. Uteliaisuuteni tuli täytettyä. Joillakin bloggaajilla on niin tiukat kommentointiehdot, että kommentoimaan pääsee vain likijaksi rekisteröityneet. Tämä täytyy tehdä siinä blogissa jota olet lukemassa. Ehkäpä sait jo ohjeet. Muistaakseni siinä blogin palkissa on joku kenttä liity lukijaksi... Siinä on sen verran vaivaa, että itse en ole jaksanut liittyä kuin muutamiin. Toiseksi meidän vanha tietsikka aina tilttaili tietyissä kohdin, niin senkin takia minulta jäi liittymättä moneen blogiin joita kuitenkin luen ihan säännöllisesti. Miten pääsee suoraan blogiin, en muista valitettavasti. Terveisii Ellille Ossilta. ML ja Ossi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että sain uteliaisuutesi tyydytettyä. Ahaa, vai tuollainen juttu. No ei kai sen niin väliä ole, mä en kommentoi jollei ilman pääse kommentoimaan, se on niin yksinkertaista ;)

      No nyt sain sitten Ellinkin blogin auki, se löytyy täältä: http://umpilampi.blogspot.fi/
      Ja nyt kun mulla on kaksi blogia, niin en varmaan pysty valitsemaan kumpaan blogiin kulloinkin haluan sen kommentista johtavan linkin, eli kai noin on hyvä. Mutta jos joku siis tietää, kuinka pitäis menetellä, niin toki otan tiedon ilolla vastaan. Mun ehkä pitäis vaihtaa toiseen blogiin käyttäjänimi, mut en tiedä onnistuuko se. Ehkä se selviää ajan kanssa.

      Poista