tiistai 28. elokuuta 2012

Kirjavinkkejä ym.

Ajattelin esitellä teille korukirjani, joiden perusteella korujani väkertelen. Ensimmäisen ostin joskus viime keväänä Tuurista, kun helmikuumetta oli hivenen havaittavissa ;) Kirja ei kuitenkaan aluksi ollut ihan se mitä hain, vaan muuttui myöhemmin, kun aloin tehdä metallilankatöitä, siksi "oikeaksi" kirjaksi. Tässä on paljon ihania kuvallisia ohjeita, sekä kirjan lopussa tekniikkaohjeita.

1. Ihania koruja Helmistä ja metallilangasta - Linda Jones
Kirjan sivuilta löytyy kauniita malleja...

...työohjeita niihin...

...ja kirjan lopusta tekniikkaohjeita.

Tämän toisen sain pojaltani äiteinpäivälahjaksi. Tosin jouduin hieman avittamaan ostoksenteossa ;)
Tässä on paljon materiaalitietoutta ja opastusta erilaisten helmitöiden tekoon. Varsinaisia malleja siinä ei tainnut kauheasti olla. Lopussa siemenhelmitekniikkaa.

2. Kaikki helmitöistä - Jean Power
Kirjan sivuilta löytyy suunnitteluohjeita...

...tekniikkaohjeita...

...siemenhelmitekniikkaa.

Tämän kolmannen ostin jostain alelaarista, kuten nuo muutkin. Tämä kuitenkin poikkeaa siinä mielessä muista, että siinä on kyllä valmiiden korujen kuvia, mutta työvaihekuvat on piirrettyjä.


3. Tee itse vintage-koruja - Deborah Schneebeli-Morrell
Kirjan sivuilta löytyy esim. tämä auringonkukkanauha...

...ja jopa vanhoista porsliinilautasista voi tehdä korun!

Annamari *Kaikki elämäni koirat* -blogista kyseli taannoin voisinko tehdä ohjetta tuosta metallilankahommasta. En kuitenkaan ole vieläkään saanut yrityksistäni huolimatta mitään aikaiseksi. Yhdellä kädellä kun on aika vaikeaa kuvata, ja joissain työvaiheissa vaan tarvitsisi kahta kättä. Löysin kuitenkin jonkun, joka oli samanlaisella periaatteella tehnyt korvakorut. Sama vääntö pätee noihin metallilankatöihin yleensä. Käypäs AM ja muutkin kiinnostuneet kurkkaamassa Nantin blogissa täällä: *Koruilun aloitus*.
Noista kahdesta ylimmästä kirjasta löytyy kyllä aika perusteelliset ohjeet koruiluun. Niitä voi vaikka käydä ensin kirjastosta lainailemassa, ennenkuin tekee ostopäätöksen.

Ja sitten muihin aiheisiin. *Main* tekemän korun innoittamana innostuin itsekin kokeilemaan ruusun tekoa Cernit massasta. Yksi, vihreävalkoinen ruusu päätyikin jo tuohon aiemmin esittelemääni koruun. Parhaiten kuitenkin taisi onnistua nuo siniset ja niistäkin paremmin tuo sinivalkoinen. Punaiset ruusut eivät onnistuneet niin hyvin, mutta ne olikin ensimmäiset ;)

Helmiä ja ruusuja Cernit-massasta.

Ajattelinpa sitten vielä samaan syssyyn esitellä nuo paidan kuosit, joita käytän noiden aiemminmainittujen korujen kanssa. Itse asiassa ostin tuon vihreän paidan samalla reissulla Tuurista, kun kävimme Helmien talossa. Piti ihan sitä varten paita ostaa, että sopii helmien kanssa yhteen ;DDD Tosin tuossa kuvassa ei kyllä oo värisävy kohdallaan, oikeasti se on parjon kirkkaampi ja pirteämpi.

Pinkki paita ja Main tekemä koru.

Vihreä paita ja tekemäni koru.

6 kommenttia:

  1. En ole aloittamassa helmitöitä - mutta tuo linkki oli hyvä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka innostuisitkin ;) Hyvä, että linkki kelpasi!

      Poista
  2. Komppaan Nelliä, linkki on tosi hyvä, KIITOS tuhannesti!!

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kiitos, kun olet maininnut minut blogissasi. (: Mukavaa, että olen osannut tehdä hyödyllisen ohjeistuksen.
    Tuossa "Kaikki helmitöistä" kirjassa näyttää olevan oikein kunnonlailla kuvia, toisin kuin monissa muissa kirjoissa.. En ole vielä kirjastossa siihen törmännyt, ehkäpä pitääkin pohtia sen ostoa. (: Nuo kaksi muuta kirjaa on tälläkin hetkellä lainastosta haalittu ispiraation lähteiksi. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olishan mun tietty pitänyt sulle jättää kommenttikin, mut varsinkin ekan kommentin vääntö mulle uuteen blogiin tuntuu olevan aika vaikeaa. Kiva kuitenkin kun sä kommentoit täällä :) Ja olet kyllä todellakin osannut tehdä hyödyllisen ja selkeän ohjeen. Itse en olisi osannut noin hyvää ohjetta varmasti tehdä. Kiitos siitä!

      Mä tykkään erityisesti tuosta Linda Jonesin kirjasta ja juurikin eilen ostin hänen toisen kirjansa. Ehkä esittelen sen joskus, ehkä en ;)
      Voin myös suositella tuota Kaikki helmitöistä -kirjaa. Osa ohjeista löytyy kyllä siitä Lindankin kirjasta.

      Poista