keskiviikko 15. elokuuta 2012

15082012

Viimeinkin onnistuin tekemään jotain hieman parempia koruja. Mustavalkoiset helmet ja niihin sopivat korvikset. Jäiköhän aineksia rannekoruun?

Kaulakoru. Pitkähkö.

Yksityiskohtaa.


Korvakorut.
Ja tähän seuraavaan sain aineksia Mailta. Nuo valkoiset helmet siellä täällä ja sitten tuo riipusosan pisara. Tein tään varmaan kolme kertaa, ennenkuin sain mieleisen, mutta siitä tuli sitten sitäkin parempi. Tää on lyhyt malli.
Kaulakoru

Nuo pienet välihelmet ovat hennon vaaleanvihreitä, vaikkei ne ehkä siltä näytäkkään.
Tästä tuli heti yksi lempparikoruni. Sopii mielestäni silmiini, saa ne jotenkin näyttämään sinisemmiltä kuin ne onkaan (harmaathan ne).


Korvikset edelliseen

6 kommenttia:

  1. Noita koruja on varmaan kiva värkätä. Onneksi minullakin alkaa kohta kudontakurssit. Pääsee paukuttelemaan mattoa. Nyt on oikeasti pellavamattoprojekti kohta alkamassa. Täytyykin alkaa piirrellä malleja paperille mittakaavassa. Näin saa paremman lopputuloksen. Koruja on kiva katsella. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän oon siis ihan hurahtanut koruiluun :) Kudontakurssit, pidätkö niitä, vai menetkö itse oppia saamaan?

      Mulla on yhteiset kangaspuut äitini kanssa ja hän kutoi viime kesänä itselleen, mutta mua ei huvittanut alkaa matonkuteita silloin leikkaamaan. Nyt kun hän muutti pois vanhasta paikastaan, jouduin taas hakemaan puut säilöön. Alunperin ajattelin kutoa tänä syksynä, mutten enää ehdi, kun on jo niin kosteaa. Nehän laitettaisiin pystyyn ulkovarastoon. Eikä mulla vieläkään ole riittävästi niitä matonkuteita. Ja ostamaan en ala, kun omastakin takaa olisi kun vaan viitsisi tosiaan leikata niitä.

      Poista
    2. No ihan menen kyllä kansalaisopistoon itse kutomaan. Jonkinverran on jo tullut kudottua, mutta mahtuuhan noita mattoja ja liinoja. Liinoja ja villashaaleja olen muutamia kutonut lahjoiksikin. Itselleni en jaksaisi ottaa omia puita. Pidän niin erilaisten asioiden kutomisista. M-L

      Poista
    3. Kiva juttu, kyllä se itse kutominen maistuis mullekin. Mattoa sais kyllä melko nopsaan kudottua. Poppanaakin tekis mieli joskus koittaa, mut siihen täytyis varmaan kuteet ostaa.

      Omat puut on siitä hyvät, että jos tahtoa riittää, niin kutoa voi milloin vain, periaatteessa vaikka yölläkin ;) Eikä tarvi lähteä mihinkään. Me ostettiin ne silloin kun olin nuori. Noilla pystyis kyllä kutomaan muistaakseni 130 leveääkin, mutta vielä ei olla kertaakaan kokeiltu niin leveää mattoa. Isäntä ei enää anna niitä laittaa sisälle pystyyn, että talvella ei kutominen onnistu.

      Poista
  2. Wau, tosi kauniita koruja jälleen kerran! Mä en ole yhtään korvakoruihminen, mutta on silti mukavaa ihailla myös näitä itse tekemiäsi korviksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Musta on nyt vasta koruilun myötä tullut koruihminen. Ennen mulla taisi olla vain pelkästään korvikset ja nekin yleensä aika kauan samat. Ei sitä viitsinyt turhan päin vaihtaa.
      Nykyään pistän yleensä heti aamuisin tai ainakin siinä vaiheessa kun lähden johonkin, korun kaulaan ja korvikset, toisinaan rannekorunkin. Nyt on tosin eräs ihanuus roikkunut jo aika kauan kaulalla, ilman että kauheasti olisin vaihtanut välillä. Tietysti, joskushan se paitakin on vaihdettava, ja silloin saattaa korukin vaihtua, sopivammaksi ;)

      Jotkut on korvakoruihmisiä, toiset on kaulakoruihmisiä, eräät rannekoruihmisiä ja mä oon nykyään kaikkia niitä ;) ainakin näin kesäaikaan.

      Poista