tiistai 5. maaliskuuta 2013

Poikavauva -kortteja

Miehen veljentytär, sekä eräs entinen kurssikaverini saivat molemmat hiljattain pienen poikavauvan. Tein molemmille kortit (kuvaa klikkaamalla ne saa isommiksi), en tosin enää muista kumpi meni kummalle ;) Ja ihan varma en oo, mutta oliskohan molemmat syntyneetkin samana päivänä. Hassua, eivät tietääkseni tunne toisiaan.

 Toinen sai tällaisen kortin, jossa on nalle-tagi taskussa.

Toiselle meni tällainen veturiaiheinen kortti, 
jonka pohjaan leimasin valkoisella vauvabodyn kuvia (ei näy kuvassa kovin hyvin).

Omien poikien vanhasta vauvakortista nappasin kortteihin tällaisen runon:

Pienelle pojalle

Onnea pojalle somalle,
teidän kahden ikiomalle.

Aikataulun hän teille uuden laatii;
paljon hoivaa ja hellyyttä vaatii.

Alkaa uusi onnen aika;
nyt tuli elämäänne satujen taika.

Anoppini aikoinaan antoi esikoisestamme ihanan kortin, jonka runo herkistää minua yhä. Yleensä itsetekemääni korttiin laitankin tään runon sellaisille henkilöille, jotka ovat saaneet esikoisensa. Pikkuveljille/-siskoille sitten pitää keksiä joku muu runo. 

Onnea pikkuinen

Ei ole kooltansa suuri
tuo pikkuinen,
mutta aikaan sai 
muutoksen melkoisen;
toi maailmaan mukanaan
valoisan lisän
ja teki toisesta äidin,
ja toisesta isän.

9 kommenttia:

  1. Onpa herttaisia kortteja. Toivottavasti säilyvät tallessa jonkun pienen ihmisen vauva-albumissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan :) Itsellä on tallessa poikien vauva- ja kaikki muutkin kortit. Omiakin kortteja on tallella 1-vuotis onnitteluista asti. Mä nyt oon tämmönen hamsteri.

      Poista
  2. Kaunista ja herkkää. On asioita, jotka kannattaa säilyttää ja jakaa jälkipolville, joko sellaisenaan tai uusiokäytössä. Olet taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kehuista! Totta, hiljattain kun siivosin komeroita, löysin poikieni neuvolakortit. Pistin talteen, vaikka paljon roinaa heitinkin pois. Omakin neuvolakorttini pitäisi olla jossain. Ne on sellaisia asioita, joista ei raaski ikuna luopua ;)

      Poista
  3. Mitenhän on mennyt korttipäivitys ohitse? Todella Hienoja kortteja, isolla Hoolla ja ihan varmasti säästämisen arvoisia.

    Minullakin on tytön neuvolakortti tallessa ja kaikkea muuta mahdollista. Tuossa seinälläkin tarhassa tehty kipsinen kädenjälki vuodelta 1998. Niisk. Tiedätkös muuten, saako jostain sellaisia todella vanhanaikaisia "valokuvatarroja" joissa valokuva laitetaan kulmistaan kiinni? Sittenhän sen valokuvan saa myös pois paikaltaan vahingoittumatta. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Mulla on nää päivitykset nyt vähän jäissä, joten ei ihme ettet oo viitsinyt tänne kurkkia ;)

      Luulen, että moni äiti säästää nuo lapsiensa neuvolakortit, olihan oma äitinikin säästänyt minun korttini. Saattaa olla velipoikienikin kortit vielä tallessa, mene ja tiedä ;) Voih, ihana, kipsinen kädenjälki. Suloista. Mullakin on yhtä jos toista tavaraa poikieni lapsuudesta. Esim. toinen pojista tykkäsi pienempänä kovasti piirtää. Niinpä kaksi hänen alakoulussa tekemäänsä piirrosta koristaa kotimme seinää tauluina. Kurki ja hirvi. Toinen puolestaan oli askarrellut koulun kässätunnilla jättiläismäisen pyykkipojan (n. 30-40cm). Ja kaikki äitien- ja isäinpäiväkortit yms. askartelut.

      Tarkoitat varmaan niitä "kulmia", joihin sujautetaan siis se valokuvan kulma. En kyllä oo varma saako niitä enää mistään, kun nykyään ei kai enää ihmiset ota niin paljon perinteisiä filmikuvia. Itse ostin niitä aikoinaan useamman paketillisen, tarkoituksena järjestellä valokuvat siististi albumeihin. Urakka on yhä edelleen suunnitteluvaiheessa ;D Olis kyllä kiva saada ne albumit siististi kuvia täyteen sen sijaan että nyt kuvat roikkuu laatikoissa ja tyhjät kansiot kaapissa.

      Poista
    2. Ai niin, piti vielä sanoman, että voiskohan niitä kulmia löytyä ihan valokuvausliikkeistä. Hyvällä tuurilla vois löytyä jostain tilpehöörikaupastakin, esim. Tiimarista?

      Poista
    3. Kiitos, täytyy katsoa jos niitä löytyisi. Valokuvat on jotakuinkin albumeissa, mutta minä hamsteri olen säästänyt kaikki tytön saamat kortitkin. Osa korteista on jo liimattuna korttikirjaan, mutta aattelin, että olisi kiva, jos joskus vielä haluaa lukea kortin:) Viikonloppua M-L

      Poista
    4. Niin, niitä kortteja löytyy täältäkin. Toi olis kyllä hyvä idea tallettaa kortit siististi. Mä hölmö menin joskus tunkemaan omia korttejani (ihan vuoden ikäisestä saakka saatuja) sellaiseen - no, oliskohan tarra-albumi. Siis jos niitä yrittää saada sieltä muovin välistä pois niin osa kuvasta jää kiinni siihen muoviin. Harmittavaa. Toi kulmasysteemi olis kyllä huomattavasti parempi. Viikonloppuja sinnekin päin!

      Poista