tiistai 20. lokakuuta 2020

Kylläpä aika vierii

Onpas sitä aikaa vierähtänyt edellisestä postatuksesta, ei ihan neljää vuotta, muttei paljon muutakaan. Lieneekö täällä edes lukijoita enää? Jotenkin sitä väsähti tappelemaan näiden kuvien kanssa, olen niin surkea kuvaamaan, vaikka jonkinäköistä opetustakin siihen sain silloin kurssilla.

Kuten kaikki tietävät, korona puski itsensä maailmalle ja Suomen kamaralle viime keväänä. Jotenkin oli sellainen olo, että tähänkö tää elo loppuu. Varsinkin kun luki ja kuunteli niitä juttuja Espanjasta ja Italiasta. Ja nyt syksyllä tuo uusiksi alkanut kierros, eikö tuo nyt voisi jo loppua. Lieneekö edes mahdollisesta rokotteesta apua, kun tauti voi uusia jo parin kuukauden sisällä. Eikö sairastaminen tuotakkaan vasta-aineita riittävästi? Tuohon ahdistukseen tein keväällä oman koronan. Tässä teillekin Korona, Covid19, olkaa hyvät:Styrox-pallon halkaisja on 5 cm. En muista tuon piston nimeä, mutta aluksi tein keskiosan ikäänkuin vyöksi. Kiinnitin sen nuppineuloilla työn helpottamiseksi.


Sen jälkeen aloin työstämään toista puoliskoa peyote-pistoilla.


Sitten totesin, että kun teen työtä mustalla langalla, niin tuo valkoinen taustaväri ei oikein sovi. Niinpä maalasin pallon mustaksi.


Ja sitten toisen puoliskon kimppuun. Tämän osan sain valmiiksi muutamassa päivässä. En toki tehnyt tätä joka päivä.


Mutta viimeistely veikin sitten paljon enemmän aikaa, kun lankaa piti pujotella sekalaiseen suuntaan noita "trötöjä" kiinnittäessäni. "Jäkälän" virkaa toimittaa muutama helmihattu. Tein jo heti alussa reiän pallon keskelle, mahdollista kiinnitystä varten. En tosin ole vieläkään päättänyt mikä siitä tulee. Kaulakoruksi se olisi vähän suuri. Ehkä laukkukoru? Tai vaan kirjahyllyn koriste. Tähän sain kuitenkin purettua pahimmat pelkoni silloin keväällä. 
Noista kuvista katselin, että olin aloittanut tämän 19.3. ja valmista on ollut 28.3.
Niin, ja mainittakoon vielä, että tää taisi olla ensimmäinen (ja toistaiseksi viimeinen) täysin itsesuunnittelemani helmityö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti