lauantai 16. tammikuuta 2016

Sukkasii

Mä olen villasukkien suurkuluttaja. Mä käytän villiksiä lähes aina: kesät-talvet, yötä-päivää. No, en käytä saunassa enkä uidessa. Enkä ehkä kesäkengissäkään. Itte asiassa vois tehdä varpikkaat, ni sitte käy kesäkengätki ;D
Mutta nyt talvellakin, kun lenkkarit on edelleen lempikengät, sujautan varpaat villiksillä kuorrutettuna lenkkareihin. Ja pahimmilla pakkasilmoilla sujautan kotonakin kahdet villasukat päällekäin. Varsinainen viluvarvas. Höh!

Niinpä niitä sitten tikuttelee minulle sekä äitini, että minä itse. Ja sainpa kerran kauniit sukat (2 ekaa kuvaa) ja tuubihuivin (2 seur. kuvaa) huutamalla täällä blogistaniassa "hep!". Kiitos, *Aikku*, ovat lämmittäneet kovasti vilukissaa ♥ :





Nää kudoin ennen joulua:


Ja ennen joulua, kun vierailtiin Tallinnassa, ostin sieltä pari lankakerää. Toista sukkaa syntyikin matkan varrella näin pitkälle:

Varren aloitin hotellihuoneessa ja muuten kudoin hämyisessä laivan bubissa ja kotimatkalla melko pimeässä bussissa.
Taisin miltei nukahtaakin välillä, samalla kun kudoin ;)
Heh, mies välillä ihmettelee, kun kudon sukkaa simmut kiinni :)

Toinen valmistui vasta tämän vuoden puolella.
Mun saapassukat pitää olla melko ohuesta langasta ja lyhyellä varrella. Sellaisia nää viimeiset nyt sitten on. Kotona pidän yleensä paksumpia sukkia ja jos sääret palelee, niin tietty pitkävartisia. Tällä hetkellä mulla on menossa paritkin eri pitkävartiset. Toiset tosin saattaa jäädä säärystimiksi, riippuen kutomisinspiraatiosta.

4 kommenttia:

  1. Ihailen ja ihmettelen aina, kun joku malttaa neuloa sukkaparin toisensa perään. En edes osaa tehdä (ilman ohjetta) sukkia ja kantapäitä. Neuloin jo ala-asteella villapaitoja, mutta sukat ovat vieläkin arvoitus. Ehkä joskus otan niistä selvää :)
    Lämpimiä neulomishetkiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Telkkuu katsoessa on hyvä olla joku ihan helppo, kuten perussukka, käsien ulottuvilla. Mä en nyt niin kauhean ahkera tikuttelija ole. Siinä kun joku neuloo 60 sukkaparii / vuosi, meikä tekee yleensä parit-kolmet. Joskus enemmänkin, tuskin kuitenkaan 6-7 paria enempää. Ala-asteella en vielä erityisemmin ollut käsitöistä kiinnostunut, sukastakin tuli pannulappu ;) Opiskelu-aikoina sitten innostuin enempikin ja silloin kudoin paljon mm. villapaitoja, nykyään nekin tuntuu melko työläiltä, kun olkapäät temppuilee kutomisurakan jälkeen.

      Justiinsa sain muuten noi tekstissä mainitsemani toiset pitkävartiset valmiiks, niistä tuli aika päheet, ihan erilaiset kuin normisti kudon. Nyt mulla on pari ajastusta, mutta ehkä niiden jälkeen vois sitten laittaa ne sukat näytille.

      Kuule, sitte kun seuraavaks tulet tänne meille, niin opetan sulle sen sukanteon, ei se oo ollenkaan mitään tähtitiedettä. Mäkin silloin teini-iässä "pakotin" äitini opettamaan sen sukankutomisen, kun ala-asteella en sitä millään oppinut.
      Kiitos toivotuksista, lämpöä sinnekin!

      Poista
  2. Kivoja sukkia. itsekin olen villasukkien superkäyttäjä. Nukunkin villasukat jalassa. Tosin nyt meillä on sisällä aika viileää, kun miäs matkoilla ja sain tarpeekseni kakluuneista, kun alkoi palohälytin piippaamaan:) Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just noin, hyvä Marja-Leena! Ehdottomasti pitää olla sukat jalassa nukkumaan mennessä. Varsinkin nyt kun et lämmitä kakluuneja, voi sisällä olla viileähköä, ainakin meillä on. Takan lämmön huomaa kyllä kun sitä käyttää. Harmi vaan, että teillä tuo palohälytin piippasi, toivottavasti aiheettomasti kuitenkin?
      Kiitos terkuista, samoin sinne Ossilaan!

      Poista