keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Uuden opettelua, osa 4

Eipä ollut tarkoitus pitää mitään taukoa, mutta niin se vaan aika vierähti ilman blogipäivityksiä. Saamattomuutta. Koruja oon edelleenkin tehnyt, joskin tahti on hieman hidastunut - työ haittaa harrastuksia, niinkuin sanonta kuuluu.

Tällä kertaa uuden opettelussa on esillä peyotepistotyö -> rannekoru. Nyt kun se on valmis, huomasin, että tuo lukon aukko-kohta olisi pitänyt olla hieman suurempi. Joko inan pidempi tai leveämpi; lukkoa ei tahdo saada itse kiinni millään. Malli löytyi Bead & Buttonin vuoden 2012 elokuun extra-liitteestä. Ja niinkuin mulla on tapana: jos ei oikeanvärisiä helmiä löydy kotivarastoista, käytetään niitä mitä on. Musta ääriviiva korvautui tummansinisellä ja valkoinen pohja vaaleanpunaisilla.


Tässä vielä tekovaiheessa


Koru kokonaisuudessaan



Kiinninäisenä, takapuoli eli lukko-osa.

Etupuoli, helmirivi yhdistää kaksi paneelia

Sivukuva paneelista.


Yksi tällainen täysinäinen purkillinen meni helmiä ja olin vasta päässyt toisen paneelin viimeiseen kukkaan, kun vaaleanpunaiset loppui. Työ oli hetken aikaa jäissä, kunnes sain tilattua niitä lisää. Pettymys oli suuri, kun kuvittelin tilaavani samanlaista purkkia edullisemmin kuin normipaikastani, helmikauppacomista. Bohemian (tai mikä nyt lienikin) hinta oli kyllä hieman pienempi, mutta niin oli helmien määräkin, vain n. puolet miyukin alkuperäispakkauksesta. Että loppujenlopuksi maksoinkin niistä varmaan hiukan tuhdimmin. Pitäis pysyä vaan tutussa ja turvallisessa, mutta kun tää väri oli just loppu sieltä. Nää riitti justjajust, pelkäsin kyllä joutuvani tilaamaan lisää. 

4 kommenttia:

  1. Voi apua. Sulla on rautaiset hermot ja paljon kärsivällisyyttä, kun työsi vaan vaikeutuvat! Mua on aina sanottu pikkutarkaksi näprääjäksi, jopa mosaiikkikurssilla, jossa tein miniatyyrimosaiikkia siinä, kun muut lätki isoja palasia :) Mutta tuo määrä siemenhelmiä vetää jo hiljaiseksi ;)

    Kiva kun olet takaisin :) Ja onnea töihin, hyvä niitäkin on tehdä aina kun on tarjolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä mä tykkään näistä siemenhelmiräpellyksistä. Itse asiassa hermo lepää niitä tehdessä :) Tällä hetkellä on menossa aika suuritöinen työ josta olen haaveillut jo kauan. Kuva löytyy eräästä virolaisesta käsityölehdestä vuodelta 2010. Silloin en tainnut vielä tehdä helmitöitä, mutta panin korun jo silloin merkille. Vapun aikaan aloin ja vielä on paljon tekemistä. Kuuluu myös tähän uuden opettelua -sarjaan.

      Yritän pikku hiljaa palautua. Kuvia on tullut otettua, mutta ne on vielä vähän sekalaisessa järjestyksessä, muokkaamattomina. Sekin kai on vähän tökkinyt tätä päivitystahtia, kun ei jaksa kuvia muokata.
      Kiitos onnitteluista, työ on mukavaa, vaikka siinä koko kesä meneekin. Toivon mukaan sais mennä vielä ensi talvikin.

      Poista
  2. Voi hrmuinen, mikä työn määrä tuollaisessa on. Itse pistelisin itseäni erinäiset kerrat sormeen, jos tuollaista yrittäisin tehdä. Jätän ihan suosiolla koettamatta. Kiva nähdä kuitenkin kaikkia uusia koruja ja tekniikoita. Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä muutama helmi tullut pujotettua neulan läpi ;) Jostain syystä on tullut jätettyä nuo neulanpistot itseen vähemmälle, mutta toki pari kertaa on osunut kevyesti sormeen, edes veri ei lentänyt. Uusia tekniikoita on kyllä kiva kokeilla, sellaisiakin, mistä ensin ajattelee että tuohon en pysty. Nytkin on yksi sellainen meneillään. Niin suuritöinen, etten tiedä koska valmistuu :)

      Poista