lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kukkahelmet massasta

Tätäkään en ole vielä esitellyt. Tein sen itselleni samaan aikaan kun tein Senjalle *nämä* korut. Nuo isot kukalliset helmethän on niitä kun silloin syksyn toisella korukurssilla tein massasta, siitä hieman *täällä*







10 kommenttia:

  1. Tuo musta ja punainen on kiva väriyhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, samoin tykkään jos tietyn vihreä tai sininen yhdistetään mustaan.

      Poista
  2. Onpa upeat, noissa kukallisissa massapalloissa on varmaan ollut hiukan työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta massa on aika hankala työstää, kun on niin kovaa ja murenevaista. Käy käsien päälle. Tuon kukan työstäminen oli puolestaan - no lähes yhtä hankalaa, mutta päinvastaisesta syystä. Se tuppasi pehmenemään hiukan liikaakin käsissä rutistellessa. Mutta kummasti ajatus lepää näitä työstäessä :)

      Poista
  3. Hii, hienoja helmiä! Pitäis itsekin päästä kokeilemaan noita massajuttuja ihan kunnolla jonkun opastukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noi helmet tosiaan tein silloin joulun aikaan. Hiljattain ostin kirjan nimeltä Valloittavat korut askartelumassasta, ja siitä opein taas jotakin uutta. Pari päivää nykersin helmiä polttoa varten ja eka korukin on valmistunut. Oon ajastanut sen esittelyn n. viikon päähän, välissä on vielä yksi koru ennen sitä :)

      Ja hei, netistähän mä ihan ekaa kertaa ohjeita katsoin ja tein sitten sieltä löytyneiden ohjeiden mukaan ekat massahelmeni. Videoitakin löytyy youtubesta, hakusanaksi voisi kokeilla polymer clay.

      Poista
  4. kaunis :) mustan ja punaisen yhdistelmä on aina rock ;)

    VastaaPoista
  5. Ihanat helmet! Onkohan tuota massaa hankala käsitellä, poltettava jossakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen käyttänyt Cernit ja Fimo -massoja. Ei ne nyt niin kauhean pahoja ole, tietystihän niitä pitää ensin veulata jonkin aikaa, ennen varsinaista työstöä. Tuolla ylempänä jo Maille kerroinkin hiukan tuosta hommasta. Eli mustan värin veulaaminen käy käsien päälle. Eri asia olis, jos raaskis ostaa pastakoneen massatyöstöä varten (pastaa sillä ei sitten enää voi veulata). Yhden vanhan uunipellin oon ottanut pelkästään massakäyttöön, sillä uunissahan ne kovetetaan, riippuen massasta n. 110-130 asteessa. Ja siis ihan kotiuuni käy tähän hommaan. Samoja tarvikkeita ei kuitenkaan saa käyttää enää leipomisessa (jos esim. käyttää piparimuotteja) eikä missään muussakaan elintarvikekäytössä. Googlaappa sanat polymer clay, niin saat paljon ohjeita ja vihjeitä youtubea myöden. Myöskin kauppanimillä tulee varmasti osumia, siis Cernit ja Fimo. On niitä varmaan muitakin :)

      Poista