sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ruususet

Innostuin tekemään ns. helmihelmiä. Eli pienemmistä helmistä isompia.
Pujotin ne vaijeriin vihreiden helmien kanssa. Minusta koru näyttää ihan Ruusuköynökseltä. 

Ja puhun ihan köynöksestä yhdellä ännällä. Nimittäin olen aina kuvitellut, että se kirjoitetaan niin; vain yksi n-kirjain. Ihan vasta hiljattain olen tajunnut, että se kirjoitetaan kahdella ännällä: köynnös. Hain nimittäin jotain köynös-leikekuvaa jonkun työni pohjaksi ja ihmettelin kovin kun google tyrkytti köynnöstä. No, niin se nyt vissiin kirjoitetaan virallisesti, mutta minulle se on edelleen köynös. Piste.

Ruusuköynös.


Äitinikin ihastui malliin, mutta halusi tummempia vihreitä välihelmiä.
Ja hieman lyhyempänä. Saamansa pitää, mutta vasta jouluna, tai syntymäpäivänä.
Tai äiteinpäivänä. Äidin oma saa olla nimeltään Ruusutarha.

Molemmat ritirinnan.


Korviksetkin tein itselle, sellaisia ei äitini pidä,
ei hänellä ole edes reikiä.

Tässä vielä tää mun oma setti.


keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kukkia ranteeseen

Bongasin tämän jostain Bead'n'Buttonin mainoksesta, ei varsinaisena kaavakuvana. Melko hyvin siitä silti selvän sai. Oikeesti tää olis varmaan kuulunut tehdä delicoista, mutta tein koon 11 helmistä, jotka on hiukan suurempia. Näytti siltä, että ranekorusta tulee liian pitkä, niin jouduin hiukan muokkaamaan ja jättämään jokusen rivin välistä pois. Nää ei olleet kaikki ihan samankokoisia helmiä, niinpä työ ei ole aivan tasainen. Peyotepisto.



keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Puolukkametsä

Lokakuussa oltiin puolukkametsällä, marjoja oli tänä vuonna enemmän kuin ikinä olen nähnyt. Kuva ei tee oikeutta puolukoiden määrälle ;) Noukittiin miltei kuus ämpärillistä kaikkiaan.

Mielinmäärin puolukkaa!

Eltsu istuskeli mättäällä ja popsi itse omat puolukkansa ;)
Puolukkaretkestä tulikin sitten mieleen tehdä koru joka sai nimekseen "Puolukkametsä":




En nyt taas muista tekniikan nimeä, mutta tässä on yhdistelmä kalanruotopistoa ja jotain muuta. Vihreät kerrokset on niitä kalanruotoja, punaiset lisäyksiä. Koska en ole aiemmin tehnyt tällä tekniikalla, päätyi se uuden opettelua -kategoriaan.

lauantai 7. marraskuuta 2015

Helmikehyksellä tehty

Tään seuraavan oon tehnyt helmikudontakehyksessä. Siinä on muistaakseni kolme tai neljä mallikertaa peräkkäin. Sisällä on vanua, sitä taisi tulla hieman liikaakin, tuntuu hiukan tönköltä. Ei sisällä lukkoa - menee pään yli.




Tässä vielä tekovaiheessa:

Yksi mallikerta
Koko pituus

Kiinniompelu

Vähän vanua täytteeksi

Pituutta korulle tuli avattuna 68 cm.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Uuden opettelua, osa 6

Tein kaulakorun, joka kaipasi jotain (ehkäpä riipuksen) lisukkeeksi. Äidillä oli riipus, jossa oli hieman tylsä musta naru  toimittamassa kaulakorun virkaa. Yhdistin ne yhdeksi koruksi, ja annoin sen hänelle hieman etukäteen nimpparilahjaksi :)

Mikähän tää tekniikka nyt olikaan nimeltään, craw? Oikea väri ei tule kuvassa hyvin esiin, mutta se on lila. Helmet oli mattapintaisia, aavistuksen "liukuvärjättyjä", vai oliskohan sateekaari oikeampi nimitys. Ihan hyvin tää yhdistelmä mielestäni toimii.



Hiukan tarkemmin

Tää oli uusi, ennenkokeilematon tekniikka, joten pistän tään nyt uuden opettelua -otsikon alle.